Lukk
Meny
13.09.2024 08:28:40

Praktisk informasjon til deg som skal på Kulturnatt Fredrikstad

Velkommen til Kulturnatt! Vi gir deg noen tips og triks for at du skal få mange gode kulturopplevelser i byen vår 13. september.

Når starter og slutter kulturnatt?
De første arrangementene eller aktivitetene starter klokken 10 om morgenen. Det gjelder mest gallerier og åpne arenaer. Fra 12.00 og utover starter arrangementene, og de siste arrangementene er ferdig rundt klokken 23.00. UNG Kulturnatt for 13–20-åringer varer fra 18.00–22.00. Det er flest arrangementer mellom 17.00 og 21.00.

Hvor er Kulturnatt?
Kulturnatt Fredrikstad foregår over hele byen, fra FMV Vest, gjennom sentrum – til Cicignon og over mot Gamlebyen, Kråkerøy og Isegran. Det er også arrangementer på Gudebergjordet, Lisleby og Torsnes. Du finner programkart på biblioteket, kinoen og rådhuset, i tillegg til frivillige som er rundt i byen og deler ut. På nett finner du oppdatert program og kart.

Hva slags arrangementer er det?
I 2024 setter vi rekord på Kulturnatt med over 100 arrangementer totalt. Det er både åpne arenaer og arrangementer, slik som kunstgallerier, og konserter, performance, forestillinger, utstillinger en rekke kreative workshops eller verksteder, foredrag, kurs, omvisninger og vandringer, fergeparade – og ikke minst: et spektakulært lysshow i elva midt i sentrum, langs bryggepromenaden. Bruk gjerne det digitale programmet for å se kategorier og finn dine favoritter. Du kan også sette sammen din helt egen Kulturnattløype.
Det er opplevelser og arrangementer som passer for alle aldere og interesser.

Hva koster det og må man bestille billett?

De aller fleste arrangementene på Kulturnatt er helt gratis. Enkelte arrangementer krever billettkjøp, da står det opplyst i programmet. Noen arrangementer krever påmelding eller at man henter ut gratisbillett.

Transport og trafikk
Bussen er gratis, og vi anbefaler deg å kjøre kollektivt om du kan. Både for å slippe å tenke parkering og spare miljøet! Disse bussene er gratis: alle busser innenfor Fredrikstad kommune og linje 1, 2 og 4 fra Sarpsborg. Sykkel er den beste måten å komme seg kjapt rundt i byen på. Byfergene går som vanlig, med unntak av tiden mellom 18 og 18.30, da det er byfergeparade og noe redusert kapasitet.
Lenke til rutetabell for buss og rutetider for byfergene. Du kan også bruke appen Entur.

Det er gratis å parkere i Apenesfjellet, St.Hansfjellet og Cityterminalen etter kl. 14.00. 

Vær og klær
Været er meldt til å være mellom 11 og 9 grader fredag 13. september, med høyeste temperatur 16 grader. Det er meldt skyfritt og svak vind. Husk gode og varme klær utover ettermiddagen og kvelden, så du holder varmen, da mange av arrangementene er utendørs.

Skal du på konsert med Lisleby musikkorps på torvet i Gamlebyen eller Teaterpiknik i Lykkebergparken kan det være lurt å ha med egen stol. 

Skjer det noe annet i Fredrikstad resten av helgen?
Ja! 12.–15. september er det Opplev Fredrikstad-helg, med masse arrangementer også de andre dagene. Om du går glipp av Kulturnatt fredag 13. september har du sjansen til å få med deg noen av høydepunktene også lørdag, for eksempel «MONAD» (spektakulær lyskunst på elva i sentrum), «Den Hengende Hagen» - bærekraftig kunstworkshop for barn fra 5–100 år, «Rock Bonding» og «Materielle forskyvninger» - utstilling og performance med Nana Francisca Schottländer i gågata, «Korn» – et utendørs kjærlighetsdrama på Gudebergjordet og lydkunst ved Søndre dam – for å nevne noe. Les mer hos Visit Fredrikstad & Hvaler.

Last gjerne ned Opplev Fredrikstad-appen, der de også har fordelsprogram på utvalgte av byens restauranter.

Her finner du også en oversikt over byens spisesteder og take-away.